0

De leukste cafés voor de student in Utrecht!

Na De leukste cafés voor de student in Amsterdam, kan de studentenstad Utrecht uiteraard niet achterblijven! Als student zijnde is Utrecht een top plek om een borreltje te drinken met je vrienden en/of vriendinnen. Grote terrassen, feestcafés, pub quizzen of gewoon een rustige plek voor een borrel. Voor elke gelegenheid kan je terecht in Utrecht! Voor het gemak hebben wij voor jou de De leukste cafés voor de student in Utrecht op een rijtje gezet. Ben jij nou benieuwd van een wekelijkse update van de leukste cafés? Op onze Instagram pagina publiceren wij elke week een top 3 cafés/restaurants. Ga het checken, zodat jij de leukste borrellocaties niet mist!

(De cafés staan staan niet op volgorde)

1. De Luifel

De Luifel is een ideale plek voor studenten. In de kan je gebruik maken van een uitgebreid terras. Dit café heeft momenteel meer dan 50 verschillende soorten bieren op de kaart. Voor ieder wat wils. Hier kan je ook terecht voor een lekkere lunch of een betaalbaar diner. De luifel is geopend vanaf 10:00, dus ook geschikt voor een vroeg bakje koffie! Met een regelmatig wisselende gerechten buiten de kaart om, heb je hier genoeg keuze!

Prijs: €€ – €€€
Adres: Neude 35, 3512 AG Utrecht
Website: www.luifelutrecht.nl 

2. Feestcafé ‘t Pakhuis

Swing en eetcafé ‘t Pakhuis is een van het gezelligste bruine eetcafé van Utrecht. In de middag kan je hier heerlijk op het ruime terras zitten in het zonnetje. In de avond kan je hier genieten van een goede maaltijden tegen een studentenprijs. Vanaf 22:00 wordt ‘t Pakhuis een feestpaleis. Met leuke DJ’s, studenten achter de bar en veel drankjes kan hier losgaan tot de late avonduren. Ze organiseren hier ook speciale avonden zoals “Alles mag op dinsdag” of “Feestformule” op donderdag waar de studenten de strijd aangaan tijdens de meterbiercomeptitie. Ook geschikt om te af te huren voor borrels, bedrijfsfeesten etc. 

Prijs: €€ – €€€
Adres: Janskerkhof 21, 3512 BM Utrecht
Website: www.hetpakhuis.nl 

3. Café Stathe

Voorheen heette het café, café Flitz. Nu is het vernoemd naar het oude stadsgedeelte waarin de kroeg staat. Ze focussen zich op net iets betere bieren en wijnen dan de andere cafés in deze omgeving. Je kan hier terecht voor een borrel, en een borrelhapje. Als je tijdens etenstijd komt kan je kiezen voor nacho’s of een lekker frietje. Wil je wat anders eten? Geen probleem! Bij café Stathe kan je ook gewoon je eigen eten meenemen. Eventueel kan je het zelfs daar laten bezorgen. Ook organiseren ze avonden met live muziek of een DJ. Een top plek voor studenten!

Prijs: €€ – €€€
Adres: Rozenstraat 15, 3511 BV Utrecht
Website: www.stathe.nl 

4. Florin Utrecht

Florin opende de deuren voor het eerst in 11 december 1997 onder de naam Florin & Firkin. Sinds september 2000, heet het Florin Utrecht. Ze richting zich op het leveren van een hoge kwaliteit voor een lage prijs. De 11 meter lange bar en de engelse decoraties zorgt echt voor een goede sfeer. Maandag en dinsdag serveren ze ‘Studenten maaltijden’ voor maar €6,75. Dat kan je natuurlijk niet laten liggen! Op woensdagen organiseren een bekende engelse pub quiz en op zaterdag BNNVARA’S Spijkers met koppen live NPO radio 2 show vanuit de bar! Op deze plek kan je ook goed dineren. Het menu is gebaseerd op een engelse pub met een hollandse twist. Ook staan ze bekend om de Jack Daniels specialiteiten. Kortom, genoeg te doen hier!

Prijs: €€ – €€€
Adres: Nobelstraat 2, 3512 EN Utrecht
Website: www.florinutrecht.nl 

5. Otje

Café Otje is hét gezellige studentencafé. Het is geschikt voor jong en oud en heeft een unieke gezellige sfeer en het barpersoneel houdt ook wel van een feestje! Bij café Otje kan je niet dineren, maar hier kan je terecht na 21:00 tot de late avonduren! Ook staan ze altijd open in overleg voor georganiseerde feesten, jaarclub diners en afstudeerborrels etc. Een echte student? Give it a try!

6. ‘t Neutje 

Van student tot senior: heel Utrecht voelt zich thuis bij café ‘T Neutje. Het ouderwetse bruin café is 364 dagen per jaar geopend. Je kan er zowel binnen als buiten (onder de verwarmde luifel) plaatsnemen voor een hapje of een lekkere borrel. Met ruim 40 soorten speciaal bier en een erg uitgebreid drankenassortiment is dit een top plek om nieuwe biertjes te proberen. S Middags kan je terecht voor een kopje koffie en een lekker broodje!

Prijs: €€ – €€€
Adres: Neude 30, 3512 AG Utrecht
Website: www.neutje.nl 

7. De Vrienden

De vrienden is een echt feestcafé vaar je iedere dag van het jaar lekker kunt borrelen en feesten tot in de late avonduren. Wel is het verplicht om 20+ te zijn. Iedere vrijdag en zaterdag kun je genieten van een muzikale en smakelijke avond onder de leiding van een DJ. Ondertussen kan je eten van het vijfgangendiner die is samengesteld door de chef. Elke gang bestaat uit diverse kleine hapjes die je samen kan delen met je tafelgenoten of vrienden. Bij alle andere dagen kan je altijd terecht vanaf 21:00. Hou jij van een echt feestje? Zeker het proberen waard.

Prijs: €€ – €€€
Adres: Nobelstraat 8 – 10, 3512 EN Utrecht
Website: www.devriendenutrecht.nl 

8. De Beurs

De Beurs bestaat momenteel al meer dan 25 jaar en is na de grote verbouwing in 2017 mooier dan ooit! Met 4 historische bordeaux rode panden aan de neude straat kan je hier goed terecht voor een rustige lunch, een fijn diner of een borrel. In het weekend komt er een DJ en kan je feesten tot diep in de nacht. Lichtshows, muziek en lekkere drankjes. De ingrediënten voor een leuke uitgaansavond! De beurs beschikt ook over een erg groot terras op het plein. Voor een diner staan er lekkere sales, burgers en andere grill gerechten op het menu.

Prijs: €€ – €€€
Adres: Neude 37-39, 3512 AG Utrecht
Website: www.debeursutrecht.nl 

9. Hofman Utrecht

Café Hofman Utrecht is sinds 1994 een groot begrip in de stad Utrecht! Met een groot terras op het Janskerkhof en een modern ingericht interieur. Laatst heeft dit café meer aandacht besteed aan ‘casual dining’, wat inhoud dat Hofman werkt met hoge kwaliteitsproducten. Het eten hier is daarom ook erg goed! Hofman staat ook bekend om de comedy avonden, de leuke jazz middagen, live bands en heel veel andere leuke evenementen. Het terras ligt aan een rustig historisch plein waar je echt kunt genieten van lekkere hapjes en drankjes. Zeker een aanrader!

Prijs: €€ – €€€
Adres: Nobelstraat 303, 3512 EM Utrecht
Website: www.hofman-utrecht.nl 

10. Café de Stad

Café de stad zit sinds 1999 in Utrecht. Het beschikt over een leuk terras, een lange bar en een podium voor de live-optredens. Het staat daarom ook bekend als één van de meest muzikale cafes in Utrecht!  Van DJ’s tot bands, voor iedereen wat wils! Altijd kun je entertainment vinden tijdens het drinken van je dank je in dit café. Veel verschillende soorten bijzondere bieren dat geleverd wordt op fles of vanuit de tap. Als je van een goede sfeer houdt, is Café de Stad echt een plek voor jou. Klein maar enorm sfeervol.

Prijs: €€ – €€€
Adres: Lange Jufferstraat 58, 3512 EE Utrecht
Website: www.cafedestad.nl 

Samenwerking beginnen?

Vul ons contactformulier in!