Klik op mij voor een verrassing!

De leukste cafés voor de student in Utrecht

Na de leukste cafés voor de student in Amsterdam kan de studentenstad Utrecht uiteraard niet achterblijven! Als student zijnde is Utrecht een top plek om een borreltje te drinken met je vrienden en/of vriendinnen. Grote terrassen, feestcafés, pubquizzen of gewoon een rustige plek voor een borrel. Voor elke gelegenheid kun je terecht in Utrecht! Voor het gemak hebben wij voor jou de leukste cafés voor de student in Utrecht op een rijtje gezet. 

(De cafés staan niet op volgorde)

1. De Luifel

De Luifel is een ideale plek voor studenten. Hier kun je gebruikmaken van een uitgebreid terras. Dit café heeft momenteel meer dan 50 verschillende soorten bieren op de kaart, dus voor ieder wat wils. Je kunt hier ook terecht voor een lekkere lunch of een betaalbaar diner. De Luifel is geopend vanaf 10:00 uur, dus ook geschikt voor een vroeg bakje koffie! Met een regelmatig wisselend menu buiten de kaart om, heb je hier genoeg keuze!

Prijs: €€-€€€ 

Adres: Neude 35, 3512 AG Utrecht 

Website: www.luifelutrecht.nl

2. Feestcafé 't Pakhuis

Swing- en eetcafé ‘t Pakhuis is een van de gezelligste bruine eetcafés van Utrecht. In de middag kun je hier heerlijk op het ruime terras in het zonnetje zitten. ‘s Avonds kun je genieten van goede maaltijden tegen een studentenprijs. Vanaf 22:00 uur wordt ‘t Pakhuis een feestpaleis. Met leuke DJ’s, studenten achter de bar en veel drankjes kun je hier losgaan tot in de late avonduren. Ze organiseren hier ook speciale avonden zoals “Alles mag op dinsdag” of “Feestformule” op donderdag, waar studenten de strijd aangaan tijdens de meterbiercompetitie. Ook geschikt om af te huren voor borrels, bedrijfsfeesten, enzovoort.

Prijs: €€-€€€ 

Adres: Janskerkhof 21, 3512 BM Utrecht 

Website: www.hetpakhuis.nl

3. Café Stathe

Voorheen heette het café Café Flitz. Nu is het vernoemd naar het oude stadsgedeelte waarin de kroeg staat. Ze focussen zich op net iets betere bieren en wijnen dan de andere cafés in deze omgeving. Je kunt hier terecht voor een borrel en een borrelhapje. Als je tijdens etenstijd komt, kun je kiezen voor nacho’s of een lekker frietje. Wil je iets anders eten? Geen probleem! Bij Café Stathe kun je ook gewoon je eigen eten meenemen. Eventueel kan het zelfs daar bezorgd worden. Ook organiseren ze avonden met live muziek of een DJ. Een top plek voor studenten!

Prijs: €€-€€€ 

Adres: Rozenstraat 15, 3511 BV Utrecht 

Website: www.stathe.nl

4. Florin Utrecht

Florin opende voor het eerst de deuren op 11 december 1997 onder de naam Florin & Firkin. Sinds september 2000 heet het Florin Utrecht. Ze richten zich op het leveren van hoge kwaliteit voor een lage prijs. De 11 meter lange bar en de Engelse decoraties zorgen echt voor een goede sfeer. Maandag en dinsdag serveren ze ‘Studentenmaaltijden’ voor maar €6,75. Dat kun je natuurlijk niet laten liggen! Op woensdagen organiseren ze een bekende Engelse pubquiz en op zaterdag BNNVARA’s Spijkers met Koppen live NPO Radio 2 show vanuit de bar! Op deze plek kun je ook goed dineren. Het menu is gebaseerd op een Engelse pub met een Hollandse twist. Ze staan ook bekend om hun Jack Daniels-specialiteiten. Kortom, genoeg te doen hier!

Prijs: €€-€€€ 

Adres: Nobelstraat 2, 3512 EN Utrecht 

Website: www.florinutrecht.nl

5. Otje

Café Otje is hét gezellige studentencafé. Het is geschikt voor jong en oud en heeft een unieke gezellige sfeer. Het barpersoneel houdt ook wel van een feestje! Bij café Otje kun je niet dineren, maar je kunt hier terecht na 21:00 uur tot in de late avonduren! Ook staan ze altijd open voor georganiseerde feesten, jaarclubdiners, afstudeerborrels, enzovoort. Ben je een echte student? Give it a try!

Prijs: €€-€€€ 

Adres: Nobelstraat 283, 3512 EM Utrecht

Website: /

6. 't Neutje

Van student tot senior: heel Utrecht voelt zich thuis bij Café ‘t Neutje. Dit ouderwetse bruine café is 364 dagen per jaar geopend. Je kunt er zowel binnen als buiten, onder de verwarmde luifel, plaatsnemen voor een hapje of een lekkere borrel. Met ruim 40 soorten speciaalbier en een uitgebreid drankenassortiment is dit een top plek om nieuwe biertjes te proberen. ‘s Middags kun je er terecht voor een kopje koffie en een lekker broodje!

Prijs: €€-€€€ 

Adres: Neude 30, 3512 AG Utrecht 

Website: www.neutje.nl

7. De Vrienden

De Vrienden is een echt feestcafé waar je elke dag van het jaar lekker kunt borrelen en feesten tot in de late avonduren. Wel is het verplicht om 20+ te zijn. Iedere vrijdag en zaterdag kun je genieten van een muzikale en smakelijke avond onder leiding van een DJ. Ondertussen kun je eten van het vijfgangendiner dat is samengesteld door de chef. Elke gang bestaat uit diverse kleine hapjes die je kunt delen met je tafelgenoten of vrienden. Bij alle andere dagen kun je altijd terecht vanaf 21:00 uur. Hou jij van een echt feestje? Dan is het zeker het proberen waard.

Prijs: €€-€€€ 

Adres: Nobelstraat 8-10, 3512 EN 

Utrecht Website: www.devriendenutrecht.nl

8. De Beurs

De Beurs bestaat al meer dan 25 jaar en is na de grote verbouwing in 2017 mooier dan ooit! Met 4 historische bordeaux rode panden aan de Neude straat kun je hier goed terecht voor een rustige lunch, een fijn diner of een borrel. In het weekend komt er een DJ en kun je feesten tot diep in de nacht. Lichtshows, muziek en lekkere drankjes zijn de ingrediënten voor een leuke uitgaansavond! De Beurs beschikt ook over een groot terras op het plein. Voor een diner staan er lekkere salades, burgers en andere grillgerechten op het menu.

Prijs: €€-€€€ 

Adres: Neude 37-39, 3512 AG Utrecht 

Website: www.debeursutrecht.nl

9. Hofman Utrecht

Café Hofman Utrecht is sinds 1994 een groot begrip in de stad Utrecht! Met een groot terras op het Janskerkhof en een modern ingericht interieur. Laatst heeft dit café meer aandacht besteed aan ‘casual dining’, wat inhoudt dat Hofman werkt met hoge kwaliteitsproducten. Het eten hier is dan ook erg goed! Hofman staat ook bekend om de comedyavonden, de leuke jazzmiddagen, livebands en vele andere leuke evenementen. Het terras ligt aan een rustig historisch plein waar je echt kunt genieten van lekkere hapjes en drankjes. Zeker een aanrader!

Prijs: €€-€€€ 

Adres: Nobelstraat 303, 3512 EM Utrecht 

Website: www.hofman-utrecht.nl

10. Café de Stad

Café de Stad zit sinds 1999 in Utrecht. Het beschikt over een leuk terras, een lange bar en een podium voor liveoptredens. Het staat daarom ook bekend als een van de meest muzikale cafés in Utrecht! Van DJ’s tot bands, voor iedereen is er wat wils! Altijd kun je hier entertainment vinden terwijl je geniet van je drankje. Met veel verschillende bijzondere bieren die zowel op fles als van de tap worden geleverd. Als je van een goede sfeer houdt, is Café de Stad echt een plek voor jou. Klein, maar enorm sfeervol.

Prijs: €€-€€€ 

Adres: Lange Jufferstraat 58, 3512 EE Utrecht 

Website: www.cafedestad.nl

Dit zijn de leukste cafés voor de student in Utrecht. Veel plezier met het ontdekken van deze gezellige borrelplekken!

Meer
content

Ons drankspel al gecheckt?