0

15 leuke & originele cadeaus voor studenten!

Een vriend die net uit huis is? Net is begonnen met studeren? Een jarige job? Of is iemand dichtbij je net in een nieuw huisje gaan wonen?  Dan is het natuurlijk leuk om die vriend, vriendin, maat, zus, lieverd, kennis, zoon, broer, dochter, neefje of nichtje een cadeau te geven! In deze blog hebben wij 15 leuke & originele cadeaus voor studenten op een rijtje gezet voor jou! We hebben geprobeerd de cadeautjes binnen een budget van €0-€30,- te houden zodat het betaalbaar blijft! Wellicht staat er wel iets leuks tussen voor diegene die jij gelukkig wil maken :). 

1. Budget kookboek

Als eerste beginnen we met het budget kookboek. Dit is een cadeau voor de student die net uit huis is gegaan. Zo zal je misschien wel gezien hebben dat hij of zij opeens 5x in de week dezelfde pasta eet. Of alleen maar diepvriespizza’s in de oven doet om geld te besparen. Met een budget kookboek kunnen ze met hun lage budget toch heel veel maken en hoeven ze niet meer 5x in de week hetzelfde te eten! Een aanrader van ons is het kookboek: 500 studentenmaaltijden. Hier staat vast en zeker genoeg in!

Prijs: €9,99
Winkel: Bol.com (klikken op het groene linkje hierboven kan ook)!

2. Kunstplanten

Heeft de ontvanger een eigen huisje of appartement? Dan zijn kunstplanten (nep planten) een mooi en goed cadeau. Studenten hebben al genoeg aan hun hoofd en dan is het onderhouden van een plant niet een van de prioriteiten. Maar om toch de sfeer in huis te brengen die een plant met zich meebrengt zijn kunstplanten een top oplossing. Kosten voor dit cadeau zijn erg verschillend. Zo kan je al een kunstplant voor €5,- krijgen, maar ook voor €75,-. Hoeveel je wil uitgeven is bij dit cadeau idee geheel aan jou!

Prijs: €5-€150,- 
Winkel: diverse winkels (googelen is het makkelijkst)

3. Gepersonaliseerde speelkaarten

Of de ontvanger nou nog thuis woont of niet, een gepersonaliseerd kaartspel is een goed cadeau voor alle studenten. Elke student is wel bekend met een aantal normale kaartspellen of drankspellen waar de kaarten voor nodig zijn. Daarom kan je hiermee de kaarten ook nog een persoonlijke twist geven! Hou wel rekening dat je minimaal 52 foto’s moet verzamelen die je op de kaarten wil hebben. Dit kunnen grappige, gekke foto’s zijn van jullie of herinneringen. Je kan ook natuurlijk bij andere nog foto’s vandaan halen, dan kan je het ook samen met iemand geven.

Prijs: €10,95
Winkel: Smartphoto

4. Bureau onderlegger

Met het coronavirus wordt er natuurlijk veel gestudeerd achter het bureau. Daarom is een bureau onderlegger een fijn kado om de student een toffe werkplek te geven. De bureau onderlegger heeft genoeg grip waardoor laptop of toetsenbord stevig blijft staan en dient daarbij ook gelijk als muismat. Ook deze kan gemakkelijk gehaald worden bij bol.com voor een goede prijs en in drie afmetingen verkrijgbaar.

Prijs: €19,95-€32,95 (ligt aan de afmeting die je kiest)
Winkel: Bol.com

5. Serviespakket (voor ochtend of avond)

Dit is een pakket waar onder andere kopjes, theeglazen en ontbijtkommen in zitten. Deze is perfect als hij of zij net uit huis is en nog niet in bezit is van redelijk servies. In het pakket is er van elk product 4 stuks te vinden en is dus gelijk voldoende voor een lange tijd. De Easy-Morning is dus een mooi gift voor de uitwonende studenten. Ook is er een avond versie van het pakket: de Easy-Evening. Deze bevat servies voor de avond zoals bestek, glazen en goede borden voor het avondeten. 

Prijs: €29,99/€34,99
Winkel: Check boxen in de navigatie of klik een van de groene linkjes ;))

6. Bierbrouw pakket

Met dit pakket is het mogelijk om zelf bier te brouwen. Het pakket is natuurlijk bestemd voor de bierliefhebber. Vrijwel alles wat je nodig hebt is in het pakket te vinden, dus de ontvanger heeft maar een aantal huishoudelijke artikelen nodig. Er zijn verschillende soorten bier waar je uit kan kiezen en de hoeveelheid bier die je krijgt.

Prijs: €29,95-€58,95
Winkel: bol.com 

7. Black stories

Dit is een leuk en goedkoop spel die gemakkelijk als kleinigheidje gegeven kan worden. Bij black stories zijn er 50 kaarten waarbij allerlei “dark” & bizarre raadsels op staan die gaan over moorden, lijken, overtredingen en zelfmoorden. En het zijn natuurlijk geen doorsnee raadsels… 😉

Prijs: €9,95-€12,95
Winkel: diverse winkels (googelen is het best)

8. Film & chill pakket

In dit geschenk zitten de benodigdheden voor een leuke filmavond met jouw geliefde student. Ook met de huidige corona maatregelen kan de ontvanger gemakkelijk met jou of zijn/haar huisgenoot genieten van een filmpje met een lekkere zakje popcorn, chips, notenmelange, chocola  en een colaatje. Goed voor de rustige avonden. Daarbij zit natuurlijk een voucher voor een film naar keuze bij Pathé

Prijs: €29,99
Winkel: Fruitzaamgifts 

9. Basketbal wasmand

Als student thuis of uit huis zal je meer verantwoordelijkheden krijgen. Een daarvan is natuurlijk de was (verzamelen). Daarom is deze basketbal wasmand een perfect kleinigheidje om de ontvanger te verrassen. Maak het verzamelen van de was een leuk iets, in plaats van een stomme taak! De mand is gemakkelijk aan de deur te hangen op de gewenste plek. 

Prijs: €14,95
Winkel: Gadgethouse 

10. Toiletpapier

Nu zal je wellicht denken: “toiletpapier??”. Ja dat staat er echt. Dit is een praktisch cadeau die elke student uit huis wel kan gebruiken. Zo kan je heel veel rollen kopen voor goedkoop en lijkt het alsof je een super groot geschenk mee hebt genomen. De ontvanger zal waarschijnlijk verbaasd en lacherig zijn maar het uiteindelijk wel allemaal gebruiken… Praktisch en leuk dus! 

Prijs: vanaf €2,95
Winkel: Supermarkt (makkelijk als je laat bent met inkopen doen) 😉

11. Easy-Party

Is de ontvanger jarig? En je bent bij het feestje uitgenodigd? Dan kan een potje beerpong natuurlijk niet ontbreken. Met de Easy-Party heb je wat je nodig hebt voor een goed potje beerpong en een shotje. Daarnaast zal de ontvanger er direct gebruik van maken. Een leuk extraatje dus!

Prijs: €14,99
Winkel: Wij 🙂

12. Wijnflesglas 

Heb jij die vriend, vriendin of familielid die nooit genoeg wijn kent? Dan kan het grappig zijn om het wijnfles glas te kopen. Dit is een glas die op elke soort wijnfles gezet kan worden. Dit maakt het mogelijk om wijn direct vanuit de fles te drinken. Want, waarom niet!

Prijs: €7,95
Winkel: megagadget.nl 

13. Custom gezicht sokken

Sokken zijn natuurlijk een vrij standaard kado als het gaat om de kerst, verjaardag of een andere gelegenheid. Echter kan je deze een boost geven door custom gezicht sokken te geven. Hierbij kan je het gezicht van jou, iemand anders of juist van de ontvanger op de sokken zetten. Maak het volgende paar sokken wat je geeft origineel! De sokken zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Prijs: €19,99
Winkel: Faceprints

14. LP Vinyl onderzetters

Dit is wat wij noemen een klein maar fijn geschenk. De LP vinyl onderzetters zijn een leuke toevoeging aan elk huis! Natuurlijk is het een + als de vervanger van muziek houdt en muziekliefhebbers zijn natuurlijk niet moeilijk te vinden. Daarnaast help je ook nog eens de ontvanger van die vervelende kringen op tafel af van de glazen. Win win dus! Voor maar een klein bedrag heb je al gauw 6 stuks van deze onderzetters. 

Prijs: €4,90-€6,95
Winkel: bol.com

15. 999 Feitjes waaraan je niks hebt

Als laatste hebben we nog dit. Als de ontvanger nou van onnozele dingen houdt of juist van lezen, dan kan dit boek wel eens de oplossing zijn voor een origineel cadeautje. In dit boek lees je 999 feitjes die leuk zijn om te weten, maar je uiteindelijk niet heel veel mee kan. Een voorbeeld: “Wist je dat een wolk gemiddeld een half miljoen kilo weegt?”. Dit zijn grappige dingetjes die je wel eens kan onthouden. 

Prijs: €14,99
Winkel: boekenwinkel/bol.com

Samenwerking beginnen?

Vul ons contactformulier in!