Klik op mij voor een verrassing!

15 leuke & originele cadeaus voor studenten!

Een vriend die net uit huis is? Net is begonnen met studeren? Een jarige job? Of is iemand dicht bij je net in een nieuw huisje gaan wonen? Dan is het natuurlijk leuk om die vriend, vriendin, maat, zus, lieverd, kennis, zoon, broer, dochter, neefje of nichtje een cadeau te geven! In deze blog hebben wij 15 leuke & originele cadeaus voor studenten op een rijtje gezet voor jou! We hebben geprobeerd de cadeautjes binnen een budget van €0-€30,- te houden zodat het betaalbaar blijft! Wellicht staat er wel iets leuks tussen voor degene die jij gelukkig wil maken :).

1. Budget kookboek

Als eerste beginnen we met het budget kookboek. Dit is een cadeau voor de student die net uit huis is gegaan. Zo zal je misschien wel gezien hebben dat hij of zij opeens 5x in de week dezelfde pasta eet. Of alleen maar diepvriespizza’s in de oven doet om geld te besparen. Met een budget kookboek kunnen ze met hun lage budget toch heel veel maken en hoeven ze niet meer 5x in de week hetzelfde te eten! Een aanrader van ons is het kookboek: 500 studentenmaaltijden. Hier staat vast en zeker genoeg in!

Prijs: €9,99

Winkel: Tweedehands verkrijgbaar op meerdere sites

2. Kunstplanten

Heeft de ontvanger een eigen huisje of appartement? Dan zijn kunstplanten (nep planten) een mooi en goed cadeau. Studenten hebben al genoeg aan hun hoofd en dan is het onderhouden van een plant niet een van de prioriteiten. Maar om toch de sfeer in huis te brengen die een plant met zich meebrengt, zijn kunstplanten een topoplossing. De kosten voor dit cadeau zijn erg verschillend. Zo kun je al een kunstplant krijgen voor €5,-, maar ook voor €75,-. Hoeveel je wilt uitgeven is bij dit cadeau idee geheel aan jou!

Prijs: €5-€150,-

Winkel: diverse winkels (googelen is het makkelijkst)

3. Gepersonaliseerde speelkaarten

Of de ontvanger nou nog thuis woont of niet, een gepersonaliseerd kaartspel is een goed cadeau voor alle studenten. Elke student is wel bekend met een aantal normale kaartspellen of drankspellen waar de kaarten voor nodig zijn. Daarom kun je hiermee de kaarten ook nog een persoonlijke twist geven! Hou wel rekening dat je minimaal 52 foto’s moet verzamelen die je op de kaarten wilt hebben. Dit kunnen grappige, gekke foto’s zijn van jullie of herinneringen. Je kunt ook natuurlijk bij anderen nog foto’s vandaan halen, dan kun je het ook samen met iemand geven.

Prijs: €14,99

Winkel: Smartphoto

4. Bureau-onderlegger

Met het coronavirus wordt er natuurlijk veel gestudeerd achter het bureau. Daarom is een bureau-onderlegger een fijn cadeau om de student een toffe werkplek te geven. De bureau-onderlegger heeft genoeg grip waardoor de laptop of toetsenbord stevig blijft staan en dient daarbij ook gelijk als muismat. Ook deze kan gemakkelijk gehaald worden bij bol.com voor een goede prijs en is in drie afmetingen verkrijgbaar.

Prijs: €19,95-€32,95 (afhankelijk van de afmeting die je kiest)

Winkel: Bol.com

5. SLEMP!

SLEMP! Is HET drankspel voor studenten. SLEMP! is de perfecte mix van plezier en strategie voor volwassenen (18+). Samen met je vrienden of familie kun je een avond lachen, uitdagen en natuurlijk drinken.

Met een assortiment aan kaarten kun je snel en tactisch je tegenstanders te slim af zijn, als je de juiste zetten maakt. Durf je het aan om je vrienden een drankje te laten nemen? Probeer het nu en maak van elke avond een SLEMP-feest!

Prijs: €16,99

Winkel: www.easy-out.nl 

6. Bierbrouwpakket

Met dit pakket is het mogelijk om zelf bier te brouwen. Het pakket is natuurlijk bestemd voor de bierliefhebber. Vrijwel alles wat je nodig hebt, is in het pakket te vinden, dus de ontvanger heeft maar een aantal huishoudelijke artikelen nodig. Er zijn verschillende soorten bier waar je uit kunt kiezen en de hoeveelheid bier die je krijgt.

Prijs: €29,95-€109,95

Winkel: Bol.com

7. Black stories

Dit is een leuk en goedkoop spel dat gemakkelijk als kleinigheidje gegeven kan worden. Bij black stories zijn er 50 kaarten waar allerlei “dark” & bizarre raadsels op staan die gaan over moorden, lijken, overtredingen en zelfmoorden. En het zijn natuurlijk geen doorsnee raadsels… 😉

Prijs: €10,95-€14,95

Winkel: diverse winkels (googelen is het best)

8. Film & Chill pakket

In dit geschenk zitten de benodigdheden voor een leuke filmavond met jouw geliefde student. Ook met de huidige coronamaatregelen kan de ontvanger gemakkelijk met jou of zijn/haar huisgenoot genieten van een filmpje met een lekkere zak popcorn, chips, notenmelange, chocolade en een colaatje. Goed voor de rustige avonden. Daarbij zit natuurlijk een voucher voor een film naar keuze bij Pathé.

Prijs: €32,99

Winkel: Foryougifts.nl

9. Basketbal wasmand

Als student thuis of uit huis zal je meer verantwoordelijkheden krijgen. Een daarvan is natuurlijk de was (verzamelen). Daarom is deze basketbal wasmand een perfect kleinigheidje om de ontvanger te verrassen. Maakt het verzamelen van de was een leuk iets, in plaats van een stomme taak! De mand is gemakkelijk aan de deur te hangen op de gewenste plek.

Prijs: €27,15

Winkel: Bol.com

10. Toiletpapier

Nu zal je wellicht denken: “toiletpapier??” Ja, dat staat er echt. Dit is een praktisch cadeau dat elke student uit huis wel kan gebruiken. Zo kun je heel veel rollen kopen voor een goede prijs en lijkt het alsof je een super groot geschenk hebt meegenomen. De ontvanger zal waarschijnlijk verbaasd en lacherig zijn, maar het uiteindelijk wel allemaal gebruiken… Praktisch en leuk dus!

Prijs: vanaf €2,99

Winkel: Supermarkt (makkelijk als je laat bent met inkopen doen) 😉

11. Wijnproeverij

Je zal nu waarschijnlijk denken: “Wijnproeverij? Kan dat zo goedkoop?” Ja dat kan zeker. Via vakantieveilingen kun je bieden op een wijnproeverij voor maximaal 6 personen. Tijdens deze proeverij mag je 10 wijnen gaan proeven en het is op eigen locatie. 

Prijs: Vanaf € 5,50

Winkel: Vakantieveilingen

12. Wijnflesglas

Heb jij die vriend, vriendin of familielid die nooit genoeg wijn kent? Dan kan het grappig zijn om het wijnflesglas te kopen. Dit is een glas dat op elke soort wijnfles gezet kan worden. Dit maakt het mogelijk om wijn direct vanuit de fles te drinken. Want, waarom niet!

Prijs: €5,99

Winkel: ditverzinjeniet.nl

13. Custom gezicht sokken

Sokken zijn natuurlijk een vrij standaard cadeau als het gaat om kerst, verjaardagen of andere gelegenheden. Echter, je kunt ze een boost geven door custom gezicht sokken te geven. Hierbij kun je het gezicht van jou, iemand anders of juist van de ontvanger op de sokken zetten. Maak het volgende paar sokken dat je geeft origineel! De sokken zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Prijs: €19,99

Winkel: Faceprints

14. LP vinyl onderzetters

Dit is wat wij noemen een klein maar fijn geschenk. De LP vinyl onderzetters zijn een leuke toevoeging aan elk huis! Natuurlijk is het een pluspunt als de ontvanger van muziek houdt en muziekliefhebbers zijn natuurlijk niet moeilijk te vinden. Daarnaast help je ook nog eens de ontvanger van die vervelende kringen op tafel af door de glazen. Win-win dus! Voor een klein bedrag heb je al gauw 6 stuks van deze onderzetters.

Prijs: €4,90-€6,95

Winkel: bol.com

15. 999 Feitjes waaraan je niks hebt

Als laatste hebben we dit. Als de ontvanger nou van onnozele dingen houdt of juist van lezen, dan kan dit boek wel eens de oplossing zijn voor een origineel cadeautje. In dit boek lees je 999 feitjes die leuk zijn om te weten, maar waar je uiteindelijk niet heel veel aan hebt. Een voorbeeld: “Wist je dat een wolk gemiddeld een half miljoen kilo weegt?”. Dit zijn grappige weetjes die je wel eens kunt onthouden.

Prijs: €16,99

Winkel: Boekenwinkel/bol.com

Meer
content

Ons drankspel al gecheckt?