0

10 goedkope en lekkere drankjes

Met de huidige hoge alcoholprijzen en natuurlijk de prijzen in het algemeen is het natuurlijk handig om wat meer op het geld te letten. Met deze alcoholische drankjes kan je nog steeds genieten van een lekkere borrel, zonder te veel uit te geven. In deze blog wordt er vooral gekeken naar de dranken voor thuis, op het terras zullen de prijzen dus verschillen hiervan. 

1. Kordaat bier

Kordaat bieren worden gebrouwen door Kordaat in Huizen. Er zijn op dit moment 3 biermerken van Kordaat bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.Lidl kwam in 2018 met een nieuw huismerk bier, namelijk Kordaat. Het Kordaat Pilsener werd in 2018 met veel tromgeroffel gelanceerd en inmiddels zijn er verschillende soorten bier en radler van het huismerk van Lidl.

Prijs: €6,79
Hoeveelheid: 24×0,3l (7,2l)

2. Vodka met Spa Rood

Dit drankje, wat ook wel een skinny bitch wordt genoemd, staat bekend om het lage calorieën wat er in het drankje zit. Daarom is het drankje erg populair onder mensen die van plan zijn af te vallen maar toch nog willen genieten van een lekker drankje in de club of thuis. De reden waarom deze zo goedkoop is, is omdat de mix (spa rood) heel goedkoop is, zeker als je gewoon het huismerk koopt. Op deze manier bespaar je al makkelijk.

Prijs: Gorlovka vodka (€9,79) + AH water koolzuurhoudend €0,84 | Totaal: €10,63
Hoeveelheid: 0,7l vodka + 3l Spa rood

3. Gin tonic

De gin tonic komt uit Engeland. Dit drankje is wat sterker en bitterder dan de meeste, dit komt door de gin. Gin wordt het vaakst gemixt met tonic. Ook deze is erg bekend en wordt veel geschonken. 

Prijs: Kings Court London dry (€9,59) + AH Tonic regular (€1,61) | Totaal: €11,30
Hoeveelheid: 0,7l gin + 3l tonic

4. Bacardi Razz fanta (Raketje)

Deze combinatie zullen velen ook kennen. Door bacardi razz te mixen met fanta krijg je het gevoel alsof je een lekker raketje met alcohol aan het drinken bent. Deze lekkere combinatie en goedkope combinatie maakt het daarom een goed drankje als je lekker aan de sterke drank gaat thuis met je vrienden!

Prijs: Bacardi Razz (€18,98) + AH Fanta regular (€1,40)
Hoeveelheid: 0,7l bacardi razz + 3l Fanta

5. Paardenkut

Deze mix is voor veel studenten een hele bekende. Dit is apfelkorn gemixt met spa rood. Door de spa wordt de drank iets minder sterk. Door het te mixen gaat het eigenlijk al heel gauw gewoon naar een lekker glas appelsap smaken, wat het heel makkelijk weg te drinken maakt. Hierbij heb je ook maar 1 fles spa rood nodig gezien je vrij grof kan mixen met de apfelkorn. 

Prijs:  Berentzen Apfelkorn (14,58) + AH water koolzuurhoudend (€0,42)
Hoeveelheid: 1l Apfelkorn + 1,5l Spa rood

6. Lindemans wijn

In 1912 kocht de Lindeman familie de Bean Ean wijnmakerij in de Hunter Valley, die in 1870 werd gepland door John McDonald. Het Bean Ean landgoed en de wijngaard is nu de thuisbasis van de levendige Lindeman´s Ben Ean Cellar Door. Deze wijn zal je wel eens tegen zijn gekomen in de supermarkt. Het is niet de goedkoopste wijn die in de schappen zal liggen maar is voor de kwaliteit prijsverhouding een zéér goede keuze om als borrel mee naar huis te nemen. Daarnaast is de Lindemans wijn vaak in de aanbieding waardoor die vaak voor nog goedkoper op te pikken is. 

Prijs: Lindemans Sauvignon €5,29 (vaak €3,99)
Hoeveelheid: 0,7l

7. Safari 7-up

Met mixen van Safari drank zorgt voor exotische mixdrankjes, dat is één ding dat zeker is. Safari is een likeur met een tropische smaak, wat komt door het gebruik van passievrucht, papaja, mango, limoen en citroen. Safari staat bekend om de vorm van de fles, welke gevuld is met een alcoholpercentage van 20%. Onder de foto lees je hoe je de perfecte cocktail met Safari maakt of wat de juiste afstemming met de sinaasappelsap is. Onthoud altijd, je leert pas wat je het lekkerste vindt om te mixen met Safari wanneer je zelf gaat testen. Geen combinatie is te gek! 

Prijs: Safari €6,49 + 7UP Regular €1,99 
Hoeveelheid: 0,5l Safari + 1,5l 7UP

8. Baco (Rum cola)

Iedereen zal wel bekend zijn met een lekker bacootje. Deze veel gedronken combinatie kon daarom ook niet in dit lijstje ontbreken! Bacardi. Deze populaire cocktail is ontstaan in 1896, vlak na de Spaans-Amerikaanse oorlog. Een Amerikaanse officier, gestationeerd in Havana, mengde de twee populairste dranken van de twee voormalige bondgenoten tegen de Spanje: rum en coca-cola en noemde het Cuba Libre. Na de Cubaanse revolutie was de familie Bacardi verbannen uit Cuba en maakte het mogelijk om dit drankje in Amerika voort te zetten. Officieel is de baco met bacardi, maar met andere witte rummen zoals Caribica is die even lekker en stukken goedkoper!

Prijs: Caribica White Rum €9,99 + AH Regular cola €1,42 
Hoeveelheid: 0,7l rum + 3l Cola

9. Amaretto met Cassis

Hoewel dit de duurste is in de lijst, vonden wij hem er toch goed bijpassen. Dit, omdat dit een onwijs lekkere combi is die onder jongeren tegenwoordig veel wordt gedronken. De mix van de bittere en zoete smaak maakt het daarom een knaller op een leuk feestje. Studenten noemen het ook wel een Camaretto. 

Prijs: Disaronno €19,99 + AH Cassis €1,90 | Totaal: €21,89 
Hoeveelheid: 0,7l Disaronno + 2x 1,5l Cassis 

10. Vodka Jus (Screwdriver)

En als laatste, weer een mixdrankje met Vodka. Dit is een heerlijke combinatie waarbij je (verse) jus d’ orange mixt met de vodka. De oorsprong van dit drankje komt vanuit Dubai, waar Amerikaanse medewerkers op olievelden stiekem vodka meenemen naar de platformen en deze mixte met jus. Door natuurlijk weer gebruik te maken van de Absolut vodka houd je de kosten erg laag. Of je kiest voor verse jus of jus uit een pak is aan jou. Hierbij is natuurlijk de jus uit een pak goedkoper. 

Prijs: Gorlovka vodka €9,79 + AH Sinaasappelsap €3,90 | Totaal: €13,69
Hoeveelheid: 0,7l vodka + 3x 1l Sinaasappelsap 

Samenwerking beginnen?

Vul ons contactformulier in!