Klik op mij voor een verrassing!

10 goedkope en lekkere drankjes!

Met de huidige hoge alcoholprijzen en natuurlijk de prijzen in het algemeen, is het handig om wat meer op het geld te letten. Met deze alcoholische drankjes kun je nog steeds genieten van een lekkere borrel, zonder te veel uit te geven. In deze blog wordt vooral gekeken naar dranken voor thuis; op het terras zullen de prijzen verschillen.

1. Kordaat Bier

Kordaat bieren worden gebrouwen door Kordaat in Huizen. Er zijn op dit moment 3 biermerken van Kordaat bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht. Lidl kwam in 2018 met een nieuw huismerk bier, namelijk Kordaat. Het Kordaat Pilsener werd in 2018 met veel tromgeroffel gelanceerd en inmiddels zijn er verschillende soorten bier en radler van het huismerk van Lidl. Prijs: Hoeveelheid:

2. Vodka met Spa Rood

Dit drankje, wat ook wel een “skinny bitch” wordt genoemd, staat bekend om het lage caloriegehalte. Daarom is het populair onder mensen die willen afvallen maar toch willen genieten van een lekker drankje in de club of thuis. De reden waarom dit drankje zo goedkoop is, is omdat de mix (Spa Rood) heel voordelig is, vooral als je het huismerk koopt. Op deze manier bespaar je gemakkelijk geld.

Prijs:
Hoeveelheid: 
 

3. Gin Tonic

De gin tonic komt uit Engeland. Dit drankje is wat sterker en bitterder dan de meeste, dit komt door de gin. Gin wordt meestal gemixt met tonic en is erg bekend en geliefd.

Prijs:
Hoeveelheid: 
 

4. Bacardi Razz fanta (Raketje)

Deze combinatie zal velen bekend voorkomen. Door Bacardi Razz te mixen met Fanta krijg je het gevoel alsof je een lekker raketje met alcohol aan het drinken bent. Deze lekkere en goedkope combinatie maakt het daarom een goed drankje voor gezellige avonden thuis met vrienden!

Prijs:
Hoeveelheid: 
 

5. Paardenkut

Deze mix is voor veel studenten zeer bekend. Het is apfelkorn gemixt met Spa Rood. Door de Spa Rood wordt de drank iets minder sterk en gaat het al snel naar de smaak van appelsap, waardoor het gemakkelijk weg te drinken is. Je hebt maar één fles Spa Rood nodig, omdat je vrij royaal kunt mixen met de apfelkorn.

Prijs:
Hoeveelheid: 
 

6. Lindemans wijn

In 1912 kocht de familie Lindeman de Bean Ean wijnmakerij in de Hunter Valley, die in 1870 werd opgericht door John McDonald. Het Bean Ean landgoed en de wijngaard zijn nu de thuisbasis van de levendige Lindeman’s Ben Ean Cellar Door. Je bent deze wijn waarschijnlijk al eens tegengekomen in de supermarkt. Het is niet de goedkoopste wijn die verkrijgbaar is, maar qua kwaliteit-prijsverhouding is het een zeer goede keuze als borrelwijn. Bovendien is Lindemans wijn vaak in de aanbieding, waardoor je het vaak nog goedkoper kunt krijgen.

Prijs:
Hoeveelheid: 
 

7. Safari 7-Up

Het mixen van Safari drank zorgt voor exotische mixdrankjes, dat is één ding dat zeker is. Safari is een likeur met een tropische smaak, verkregen door het gebruik van passievrucht, papaja, mango, limoen en citroen. Safari staat bekend om de unieke flesvorm, gevuld met een alcoholpercentage van 20%. Onder de foto lees je hoe je de perfecte cocktail met Safari maakt of hoe je het goed kunt mixen met sinaasappelsap. Onthoud altijd, je ontdekt pas wat je het lekkerst vindt om te mixen met Safari wanneer je zelf gaat experimenteren. Geen combinatie is te gek!

Prijs:
Hoeveelheid: 
 

8. Baco (Rum cola)

Iedereen zal wel bekend zijn met een lekkere “bacootje”. Deze veel gedronken combinatie kan daarom niet ontbreken in deze lijst! Bacardi, deze populaire cocktail is ontstaan in 1896, vlak na de Spaans-Amerikaanse oorlog. Een Amerikaanse officier, gestationeerd in Havana, mengde de twee populairste dranken van de voormalige bondgenoten tegen Spanje: rum en cola, en noemde het Cuba Libre. Na de Cubaanse revolutie werd de familie Bacardi verbannen uit Cuba, maar het recept werd voortgezet in Amerika. Officieel wordt de “baco” gemaakt met Bacardi, maar met andere witte rum zoals Caribica is het even lekker en stukken goedkoper!

Prijs:
Hoeveelheid: 
 

9. Amaretto met Cassis

Hoewel dit het duurste drankje op de lijst is, vonden we dat het er goeduitzag. Dit komt doordat deze combinatie ontzettend lekker is en tegenwoordig veel gedronken wordt door jongeren. De mix van de bittere en zoete smaak maakt het een knaller op een leuk feestje. Studenten noemen het ook wel een “Camaretto”.

Prijs:
Hoeveelheid: 
 

10. Vodkja Jus (Screwdriver)

En als laatste, nog een mixdrankje met vodka. Dit is een heerlijke combinatie waarbij je (verse) jus d’orange mixt met vodka. De oorsprong van dit drankje ligt in Dubai, waar Amerikaanse medewerkers op olievelden stiekem vodka meenamen naar de platformen en dit mengden met jus d’orange. Door natuurlijk weer gebruik te maken van Absolut vodka houd je de kosten erg laag. Of je nu kiest voor verse jus of jus uit een pak, is aan jou. Jus uit een pak is uiteraard goedkoper.

Prijs:
Hoeveelheid: 
 

Meer
content

Ons drankspel al gecheckt?