0

De leukste cafés voor de student in Amsterdam!

Eindelijk een dagje vrij en je hebt zin om een drankje te gaan doen. Zeer begrijpelijk. Je appt wat vrienden of ze mee gaan borrelen. Normaal gesproken ga je vaak naar hetzelfde café, omdat je dat gewend ben. Maar in Amsterdam zijn zoveel leuke cafés waar jij waarschijnlijk nog niet binnen bent geweest. Om die reden hebben wij voor jou de 10 leukste cafés in Amsterdam voor jou op een rijtje gezet. Puur voor het gemak! Dus doe een keer gek en probeer een nieuwe borrel locatie. Ben jij nou benieuwd van een wekelijkse update van de leukste cafés? Op onze Instagram pagina publiceren wij elke week een top 3 cafés/restaurants. Ga het checken, zodat jij de leukste borrellocaties niet mist!

(De cafés staan staan niet op volgorde van leuke naar minst leuke. Het zijn allemaal toppertjes!)

1. Waterkant

Waterkant is opgericht in 2014. 

Het is geïnspireerd op de waterkant in Suriname, Paramaribo. Deze plek is erg multicultureel en geschikt voor de student! Verwacht lekkere biertjes, hapjes en een flinke dosis relaxedheid. Het menu van Waterkant is erg gevarieerd en bieden ook veel vegetarische gerechten aan. In de zomer kan je gebruik maken van het ruime terras heerlijk in de zon! Op vrijdag en op zaterdag is de Waterkant open tot drie uur ‘s nachts. Genoeg tijd voor een borreltje!

Prijs: €€-€€€
Adres: Marnixstraat 246, 1016 TL Amsterdam
Website: www.waterkantamsterdam.nl

2. Brouwerij Troost Westerpark

Brouwerij Troost zit op 3 verschillende locaties. 
We kiezen vandaag voor de locatie in Westerpark, 
wat echt geschikt is voor de student. Bij deze locatie kan je binnen en uitgebreid buiten zitten met eventueel een heater.
In het café worden zelf ook de bieren gebrouwen zoals Pilsner, I.P.A. Blond, wit enzovoort. Sinds kort maakt brouwerij zelf ook limonade. In Brouwerij Troost wordt per jaar ongeveer 700.000 liter bier gebouwen. Hou je van speciaal bier? Give it a try!

Prijs: €€-€€€
Adres: Pazzanistraat 25-27, 1014 DB Amsterdam
Website: www.brouwerijtroost.nl/westergas-amsterdam

3. De Biertuin centrum

Ongeveer 10 jaar geleden kwamen de microbrouwerijen op in Nederland. Dit is geïnspireerd door de speciaalbier revolutie in Amerika. De biertuin opende zijn eerste vestiging in 2012. 

De biertuin probeert zoveel mogelijk brouwerijen op de kaart te zetten en zoveel mogelijk verschillende soorten biertjes kunnen aanbieden voor de consument! Momenteel heeft de biertuin ongeveer 25 bieren op tap en meer dan 120 op fles. De keuzes zijn eindeloos! In de zomer kan je lekker op het terras zitten. De menukaart biedt ook opties om te dineren. De vers gegrilde kip van het ‘t spit is bijvoorbeeld echt een aanrader!

Prijs: €€-€€€
Adres: Prinsengracht 494, 1017 KH Amsterdam
Website: www.debiertuin.nl

4. Tapzuid

Tapzuid burgers & beers is volledig in brooklyn-stijl. De plek is bekend in de bierscene, vanwege meer dan 35 ambachtelijke bieren van brouwerijen in Amsterdam. De menukaart is gebaseerd op het zuiden van Amerika. Tapzuid staat zelfs in de New York Times favorite to visit. In de zomer kan je plaatsnemen op een ruim terras op het zuiden. Tapzuid heeft momenteel meer dan 100 verschillende bieren. Kortom, na 1 keer ben je hier nog niet uitgekeken! De perfecte plek voor een lekker hapje eten en een borrel.

Prijs: €€-€€€
Adres: Maasstraat 70, 1078 HL Amsterdam
Website: www.tapzuid.amsterdam.nl

5. Brouwerij de Eeuwige jeugd

Hoe jong je blijft, is een keuze. De eeuwige jeugd zit van binnen, dus haal eruit wat er in zit. Oud worden kan altijd nodig! Dat is het motto van brouwerij de Eeuwige jeugd. 

Een café midden in Amsterdam Oost tussen alle studenten. Deze plek heeft een groot assortiment aan bieren en lekkere hapjes. Ook kan je ruimtes afhuren voor eventuele verjaardagen, borrels en bedrijfsuitjes. 

Ook organiseren ze avonden waar je bijvoorbeeld Ajax kan kijken met je vrienden.

Prijs: €€ – €€€
Adres: Linnaeusstraat 37A, 1093 EG Amsterdam
Website: www.deeeuwigejeugd.nl

6. Gapp

Het allerleukste dakterras in Amsterdam. 

Hier kan je op de 8ste verdieping optimaal genieten van een zonnetje en een lekker koud biertje! GAPP is afgeleid van de naam van de grondlegger van het dakterras, genaamd Gabbe Scheltema. Het terras heette voorheen HOPP. Op het terras kan je oneindig veel soorten biertjes drinken, en een lekker hapje eten. Het beste is uiteraard met een lekker weertje, maar als dit niet het geval is kan je uiteraard ook binnen zitten!

Prijs: €€-€€€
Adres: Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam
Website: www.hotelcasa.nl/gapp

7. Pllek

Pllek is een enorm gezellig borrel locatie in Amsterdam-Noord. Hier ben je even weg uit de stad en krijg je een beetje een strandgevoel. Pllek is momenteel het groenste restaurant van Amsterdam. Op de menukaart vind je veel groenten, in mindere mate vis en vlees. De groenten komt ook vooral uit Amsterdam, en de vis uit de Noordzee. Pllek heeft ook veel verschillende soorten bier. In de zomer lekker op het terras zitten in een zitzak met een biertje! Deze mooie plek aan het water is een top locatie. 

Prijs: €€-€€€
Adres: TT Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam
Website: www.pllek.nl

8. Café Kuijper

Cafe Kuijper is een heerlijke bruine kroeg, maar dan van deze tijd! Het is vernoemd naar de architect van het pand.
Bij dit café kan je uitgebreid lunchen maar ook lekker borrelen inclusief borrelgerechten. Elke dinsdag organiseren ze een pubquiz waar je je voor kan aanmelden. 
Dit maakt kuiper de perfecte borrel locatie voor de student! Keuze uit veel verschillende soorten biertjes van de tap op fles. Ook hebben ze hier heerlijke cocktails. 
Het terras is verwarmd voor de koude dagen!

Prijs:
Adres: Linnaeusstraat 79, 1093 EK Amsterdam
Website: www.cafekuijper.nl

9. Bar Bukowski

Bar Bukowski is een enorm gezellige plek in Amsterdam-Oost. Het bestaat zelfs al 8 jaar! Het is vernoemd en geïnspireerd op de schrijver Charles Henry Bukowski en straalt een liefde uit voor literatuur en alcohol. Je kan hier terecht tot middernacht voor een borrel en een lekker borrelhapje. De bekende quote van Bar bukowski is daarom ook : “There is always a reason to drink!”. Dus waar wacht je nog op!

Prijs: €€ – €€€
Adres: Oosterpark 10, 1092 AE Amsterdam
Website: www.barbukowski.nl

10. Café Fest 

Iedereen die studeert op de HvA in de Wibautstraat kent dit café wel. Dit is HET café om na je schooldag een koud biertje te drinken. Veel verschillende soorten bier, maar ook geschikt om pitchers te weg te drinken met je klas. 

Bij café fest kan je ook lunchen of een borrelhapje nemen. Buiten staan er genoeg tafels om lekker op het terras te zitten. Binnen is er ook genoeg!

Prijs:
Adres: Wibauthof 1, 1091 DD Amsterdam
Website: www.cafefest.nl

Samenwerking beginnen?

Vul ons contactformulier in!