0

De 20 leukste drankspellen

Bij een avond borrelen komt al gauw een drankspel om de hoek kijken. Nou zijn er natuurlijk een hoop drankspellen. Je zal er vast wel al een paar weten, maar om het wat gemakkelijker te maken vertellen wij in deze blog zoveel mogelijk drankspellen zodat je of iets nieuws kan proberen of de hele lijst af kan gaan. Het is jouw avond, veel plezier alvast! [/vc_column_text]

1. Bussen/Boten

Misschien wel een van de bekendste drankspelletjes die er is. Voor de mensen die er nog niet bekend mee zijn het spel gaat als volgt: elke speler die meedoet krijgt 4 kaarten. Deze kaarten worden 1 voor 1 uitgedeeld. De eerste kaart kies je op basis van de kleur, rood of zwart dus. Vervolgens kies je hoger of lager dan de eerste kaart die je hebt gekozen. Als 3e kies je voor binnen of buiten de twee eerder verkregen kaarten. En als laatste kom je dan bij het vormpje van de kaart, ofwel: harten, klaver, schoppen of ruiten. 

Nadat alle 4 de kaarten zijn uitgedeeld wordt de piramide neergelegd. Gebruikelijk wordt deze voorgelegd zoals op het plaatje te zien is. Vervolgens ga je de kaarten, kaart voor kaart openleggen. Heb jij een van de kaarten? Dan mag je het aantal slokken weggeven van de rij die je bent. Stel je begint bij de 1e rij, dan mag je dus 1 slok weggeven. (Tenzij je natuurlijk met dubbele slokken speelt, dan 2). 

De verliezer moet dus in de bus/boot. Deze kan je neerleggen op de klassieke manier: zoals ik hieronder laat zien, of je kan kiezen voor een plaatjesboot. Bij deze minder gebruikelijke vorm leg je een boot compleet dicht neer (zie de 2e afbeelding). Vervolgens is je doel om van de ene kant naar andere kant te gaan. Trek je een plaatje, dus een boer, vrouw, heer of aas moet je helemaal terug naar het begin aan gaan de kaarten weer dicht. Bij deze versie hoef je niet heen en weer, bij de klassieke versie wel.

Benodigdheden: Kaarten
Minimum aantal spelers: 2
Extra’s:

  • 6e rij/kaart bij toevoegen als “death card”. Als jij deze kaart hebt dan mag je deze opleggen en een atje weggeven.
  • Draai kaarten in de piramide horizontaal. Deze kaarten tellen dubbel en dan mag je dus dubbel zoveel slokken weggeven!

2. Mexen

Een bekend drankspel, maar misschien minder bekend dan bussen. Dit spel kan op twee manieren gespeeld worden. Hieronder is te lezen hoe.

Normaal mexen

Normaal mexen of klassiek mexen, is de originele manier om het spel te spelen. hierbij heb je 2 normale dobbelstenen nodig en een aantal vrienden. Iemand begint met gooien en hierbij moet je letten op de ogen van de dobbelstenen. Het is hierbij de bedoeling mex te gooien. Dit is 21. Dat betekent dus dat een van de dobbelstenen met 2 ogen en 1 met 1 oog op tafel moet liggen. Gooi je dubbele ogen, bijvoorbeeld dubbel 3, dan is dit 300 in totaal. Gooi je ongelijk, dus bijvoorbeeld een 5 en een 4, dan gaat altijd het hoogste getal voor, dus in dit geval zou dit 54 zijn. 31 is dan ook de laatste score in het spel.

Het spel begint met 2 slokken in de pot vervolgens heb je 3 pogingen om zo goed mogelijk te gooien. Meestal is het gebruikelijk bij dubbele ogen of natuurlijk mex te stoppen, maar uiteraard heb je dit helemaal zelf in de hand bij dit drankspel. Gooi je bijvoorbeeld dubbel 3/300 dan gaan er 3 slokken bij, bij dubbel 4/400, 4 slokken enzovoort. Dan wordt dat aantal bijgevoegd bij wat de beginpot. Gooit de persoon daarna mex? Dan worden de slokken verdubbelt, bij mex verdubbelen namelijk altijd de slokken.

Benodigdheden: 2 dobbelstenen
Minimum aantal spelers: 2
Extra’s: 

  • De ridder: de eerste die dubbel 1/100 gooit is de ridder. Deze moet nu alle dubbele getallen die worden gegooid drinken door het gehele spel heen. De volgende die dan dubbel 1/100 gooit is vervolgens de ridder.
  • Gooit iemand 31 of 32, mag iedereen die niet heeft gegooid: “VAST!” roepen. Heeft diegene de dobbelstenen voordat iemand dat heeft geroepen nog niet aangeraakt dan blijft de 31 of 32 dus vastliggen en is hij of zij waarschijnlijk verdoemd om te drinken aan het eind van het potje, balen….

Speed mexen

Dit is een vorm van mexen die zoals je misschien al kon raden: sneller is. De regels zijn soortgelijk, de telling van de dubbele getallen en mex is nog steeds 21. Alleen is het nu de bedoeling om zo snel mogelijk van de dobbelstenen af te zijn. Gooi je dubbele ogen dan mag je de dobbelstenen 1 plaats naar links geven. Gooi je mex dan mag je de dobbelstenen 2 plaatsen naar links doorgeven. 

Leg aan het begin van het spel de dobbelstenen bij 2 mensen met 3 plaatsen uit elkaar. Ga van start en begin tegelijk met gooien. Gooi door totdat er iemand van tafel wordt ingehaald door de dobbelstenen. Dit is degene die heeft verloren, die moet helaas drinken. Het aantal slokken kan je van tevoren afspraken. Een andere leuke manier staat bij de extra’s.

Benodigdheden: 4 dobbelstenen
Minimum aantal spelers: 6
Extra’s: 

  • Kies voor het potje een van de spelers waarvan je denkt dat die gaat verliezen. Je kan dan op degene inzetten. Zet je 4 slokken in? Dan neem je er 4. Heb je goed gekozen en is jouw keuze de verliezer? Dan mag je 8 slokken weggeven.

3. Gassen

Dit spel is zeker een aanrader als je van plan bent er stevig tegenaan te gaan. In dit in principe eindeloze spel is het de volgende de bedoeling:

Je legt de kaarten neer zoals in de foto is weergegeven. De bedoeling is dat je in een van de hoeken begint. De bedoeling is dat je vanuit een van die hoekjes de dichte kaarten open gaat maken. Dit doe je door hoger of lager te zeggen dan de open kaart die je al ziet. Is het goed? Dan mag de volgende. De volgende persoon mag kiezen of die doorgaat op de net opgelegde kaart van jou of die kiest weer een nieuwe hoek. Heb je het fout? Dan drink je het aantal kaarten wat met elkaar verbonden zijn met de kaart die jij net op heb gelegd. Liggen er dus 6 kaarten verbonden met jou net opgelegde kaart dan zal je 6 slokken moeten drinken. Je zult zien dat het best hard gaat en dat uiteindelijk het hele spel open ligt. 

Als laatste dingetje is er nog één ding belangrijk: je zal merken dat je ook een dichte kaart tussen twee open kaarten gaat treffen. In dit geval zeg je dan niet hoger of lager van een van de openliggende kaarten maar kies je voor binnen of buiten die twee kaarten. 

Benodigdheden: Kaarten
Minimum aantal spelers: 2

4. Kingsen

Kingsen is een drankspel waarin elke kaart een eigen regel heeft. Het is de bedoeling bij dit spel om alle kaarten rondom een glas te leggen. Het glas is nodig voor de koningsat, zoals wij nog uitleggen in de spelregels. Elke speler pakt om de beurt een kaart en leest vervolgens de bijpassende regel. Vervolgens wordt dit uitgevoerd en gaat de volgende. Let op: onderbreek je de cirkel is het spel afgelopen. Als je dat niet leuk vind en het af wil maken kan je er ook voor kiezen deze regel achterwege te laten. Hieronder staat onze (wat wij) de leukste regels vinden van kingsen:

2: 5 slokjes – Dit spreekt vrij voor zich. Degene die deze kaart trekt moet 5 slokken nemen

3: Opdracht – Trek je een 3? Dan mogen je medespelers een opdracht voor jou verzinnen die jij verdoemd bent om uit te voeren

4: Drinkmaatje – kies een drinkmaatje en vanaf dan drinken jullie alle slokken samen. Wanneer er een nieuwe 4 wordt getrokken vervalt de vriendschap en worden er weer nieuwe drinkmaatjes uitgekozen.

5: Duim op tafel – Iemand mag in het spel ze duim op tafel leggen de laatste moet 5 slokken nemen. Dit mag je maximaal 3x doen terwijl je de 5 bezit of tot wanneer iemand een nieuwe trekt.

6: Bepaal wie er 4 slokken drinkt

7: Juffen – Dit is een kort spel waarin je gezamenlijk gaat tellen. Om de beurt noemt iemand het getal en de ander vervolgens het volgende getal. Je telt met een tafel naar keuze. Kies je de tafel van 7? Dan mag je de getallen waarin een 7 vernoemd wordt of alles wat in de tafel in 7 zit niet noemen. 14 zou je dan moeten vervangen door een ander woord. Om mensen te verwarren zou je bijvoorbeeld 15 kunnen zeggen. Het gebruikelijke woord is echter “juf!”. Nadat er dus iets als bijvoorbeeld juf word gezegd dan draait de richting van het tellen ook om.

8: Regel maken – Met deze kaart kan je een regel verzinnen die het hele spel blijft bestaan. Je kan bijvoorbeeld kiezen om mensen voor het drinken bijvoorbeeld op te laten staan. Je kan het zo gek maken als je wil!

9: Vingeren – Een ronde vingeren (regels zijn hieronder uitgelegd)

10: Geen vragen. Degene die de kaart trekt heeft geluk. Van die persoon mag je geen vragen meer beantwoorden. Wordt er een nieuwe getrokken is die de gelukkige. Beantwoord je toch zijn vraag? Dan drink je 4 slokken.

Boer: Cateregorie – Hierin kiest degene die de kaart heeft getrokken een categorie bijvoorbeeld “automerken”. Degene die in herhaling treedt of niets meer weet neemt 4 slokken.

Vrouw: Blackbox – Hierin zegt degene die de kaart trekt bijvoorbeeld: “Wie wordt het snelst dronken” vervolgens telt diegene af van 3 naar 1 en wijst iedereen iemand aan waarvan zij vinden dat die het snelst dronken wordt. Degene met de meeste vingers moet drinken.

Heer: Atje. Wie de 4e heer trekt moet de inhoud van het glas in het drinken atten. De heren verzamelen zich voor die tijd op het glas. 

Aas: Deadeye – Trek je de aas? Dan mag niemand je meer aankijken. Doen iemand dit wel? Dan wordt diegene gestraft met 3 slokken. Trekt iemand een nieuwe aas is dat de nieuwe deadeye.

Benodigdheden: Kaarten
Minimum aantal spelers: 2
Extra’s

  • Maak het koningsatje vies door bijvoorbeeld verschillende dranken te mixen, zodat degene die de 4e koning trekt een hel te wachten staat. 
  • Je kan natuurlijk de slokken zelf minder of meer maken, als je er zin in hebt kan je alles ook verdubbelen!

5. Vingeren

In dit vrij simpele spel is het de bedoeling dat je met een aantal mensen (4 of meer is het leukst) een vinger op het glas legt. Vervolgens kiezen jullie iemand die mag beginnen. Degene die is gekozen telt af van 3 naar 1. Vervolgens zegt deze persoon een getal van 0 tot het aantal vingers die meedoen Tegelijk kiest iedereen of hij of zij zijn vinger op het glas laat of zijn vinger eraf haalt. Zegt de gekozen persoon bijvoorbeeld 4 en er liggen er 4 op het glas? Dan mag de uitgekozen zijn vinger van het glas afhouden en hoeft die niet meer mee te doen. Als het fout is dan legt die zijn vinger weer op het glas en gaat de volgende met de klok mee. 

Aan het eind blijven er nog twee over. De verliezer daarvan heeft helaas het hele spel verloren en moet atten wat er in het glas zit. Wat je erin doet moeten jullie natuurlijk zelf weten. Meestal wordt het met bier gespeeld, aangezien je het moet atten. 

Benodigdheden: één glas 
Minimum aantal spelers: 3

6. Kaartje blazen

Met dit simpele spel blaas je om de beurt kaarten van het glas. Degene die alles eraf blaast of er nog maar één kaart op het glas zit moet de inhoud van het glas drinken. Let op: de speler mag maar met één adem blazen. Er mag dus tussendoor geen adem gehaald worden. 

Benodigdheden: Kaarten + een glas
Minimum aantal spelers: 2

7. Paardenrace

Met dit drankspel ga je tegen elkaar racen. Je legt de kaarten neer zoals op de afbeelding hieronder is weergegeven. Nu kiest elke speler een kaart (ruiten, harten, schoppen of klaver). Je kan op deze kaart slokken zetten. Zet je 5 slokken in, dan neem je er 5. Wint jouw gekozen kaart de race? Dan mag je het dubbele weggeven. Hoe meer slokken je dus neemt hoe meer je er kan weggeven als je wint. Elke keer als bijvorbeeld een harten wordt getrokken dan mag die kaart 1 vooruit. Staan of zijn alle 4 de kaarten op de rij van de dichte kaart of zijn ze erlangs dan gaat deze open. Ligt daar bijvoorbeeld een schoppen? Dan moet deze 1 stapje terug. Uiteindelijk bij het eind is er een winnaar. Je wint pas als je alle dichte kaarten voorbij bent. Als er een kaart voorbij is heeft die gewonnen en kunnen de spelers die daarop hadden ingezet hun slokken weggeven. Vervolgens schud je de kaarten en kan je weer opnieuw beginnen.

Benodigdheden: Kaarten
Minimum aantal spelers: 2

8. Vlotten

Bij dit drankspel leg je de kaarten neer zoals op de afbeelding. Vervolgens kies je een van de kaarten en zeg je hoger of lager. Heb je het 3x goed? Dan is de volgende aan de beurt. Heb je het fout? Dan moet de gehele rij weg en drink je het aantal kaarten wat er liggen. Ligger er 5 kaarten? Dan drink je dus 5 slokken. Let op: je mag aan beide van de kanten van de kaart hoger of lager zeggen. Dus zowel links als rechts van de kaart kan je de rij langer maken. Verder kan je dit spelen totdat het verveelt of dat iemand het niet meer aankan. 

Benodigdheden: Kaarten
Minimum aantal spelers: 2

9. Coasters

Dit vrij simpele drankspel is een echt gezellig barspel. Maar kan natuurlijk ook goed thuis gespeeld worden indien je de benodigdheden hiervoor hebt. Hierin ga je bierviltjes flippen met 1 hand en probeer je deze weer in de lucht vast te pakken wanneer het bierviltje een halve draai heeft gemaakt. Vang je de coaster niet? Dan drink je evenveel slokken als degene voor jou. Hoe vaker die wordt gevangen achter elkaar hoe meer slokken het worden. Is het viltje dus door 4 mensen achter elkaar gevangen dan moet je 4 slokken drinken als jij hem niet vangt. Dit kan je in rondes spelen of tot je klaar bent met dit spel en het volgende spel wil beginnen.

Benodigdheden: Bierviltjes
Minimum aantal spelers: 2

10. Fuck the dealer

In dit spel speel je met zijn alle tegen de dealer. Maar let op: jij kan zelf ook de dealer worden. De dealer heeft de kaarten voor zich op tafel. Vervolgens vraagt die aan de speler links van hem welke kaart hij of zij denkt dat er op tafel gelegd gaat worden. Voorbeeld: Heb je als dealer een 8 in je handen en degene die het probeert de raden heeft het in één keer goed? Dan betekent dit dat je 8 slokken moet nemen. Vervolgens leg je de kaart op tafel. Zou degene die aan het raden is, eerst 4 zeggen en dan 8? Dan moet je 4 slokken nemen.

In dit geval heeft de persoon die raad het goed. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat die het fout heeft. Heeft degene die raadt het fout dan moet hij of zij het verschil drinken in slokken tussen de kaart die je probeerde te raden en de kaart die je als tweede, nadat de dealer hoger of lager heeft gezegd drinken. Zei jij aas en het is een 8? Dan neem je 5 slokken.

De dealer kan van zijn kaarten afkomen wanneer het 3x achter elkaar fout is geraden door de raders. Dan worden de kaarten naar links doorgegeven. Het spel is afgelopen wanneer alle kaarten op tafel liggen en de dealer geen kaarten meer voor zich heeft. Tip: Leg de kaarten op volgorde en sluit de kaarten wanneer er een kwartet van is, dan weet je welke getallen niet meer kunnen vallen en wordt het lastiger voor de dealer.

Benodigdheden: Kaarten
Minimum aantal spelers: 2

11. Fritzen

Met dit drankspel is het al snel raak. Houd er rekening mee bij dit spel dat er veel gedronken moet geworden. Glazen moeten ge-at worden, tenzij je natuurlijk weet te winnen. In dit drankspel is het de bedoeling om met deze dobbelstenen 30 of hoger te gooien of 10 of lager te gooien. Je begint het spel met een willekeurige speler. Deze begint met gooien en mag in 5x gooien het bovengenoemde proberen te gooien. Bij elke keer gooien mag je dobbelstenen laten liggen, kies dus wijs.

Heb je gekozen om voor 30 of hoger te gaan? Dan mag je het aantal ogen die je erboven zit uitdelen in slokken. Zit je eronder? Dan moet je het aantal ogen wat je eronder zit zelf in slokken nemen. Wanneer je 5x met alle 6 de dobbelstenen gooit en je weet minder dan 10 te gooien dan mag je het aantal ogen wat je eronder gooit in atjes weggeven. Lukt dit niet dan moet je alles wat je erboven zit in slokken nemen. Ook als je 5x gooit met de dobbelstenen en je hebt bij de laatste worp 20? Dan moet iedereen atten behalve jij!

Benodigdheden: 6 dobbelstenen
Minimum aantal spelers: 2

12. Kapiteinen

In dit simpele, maar leuke drankspel kom je erachter wie de doorzetter is en wie van je vrienden het snelst afhaakt. Aan het begin is degene die zijn biertje als eerst leeg heeft de kapitein van het schip! Wanneer de kapitein een slok heeft genomen van zijn tweede biertje dan moeten de andere allemaal hun bier atten. Begint de kapitein aan zijn 3e biertje? Dan moeten de andere het 2e glas ook opdrinken. Dit gaat zo door totdat er iemand de kapitein verslaat. Die wordt dan vervolgens de kapitein. Dit spel stopt zodra er nog maar één iemand over is.

Minimum aantal spelers: 4

13. Atoombommen

In dit drankspel is het de volgende bedoeling: leg de kaarten neer zoals in de afbeelding hieronder te zien is. Elke speler doet om de beurt een kaart open. Maar voordat hij of zij een kaart openlegt moet er eerst geraden worden of het rood of zwart is. Is het goed? Dan mag de volgende. Is het fout? Dan moet degene drinken. De buitenste ring tellen voor 3 slokken, de middelste voor 5 en de twee centrale kaarten tellen voor een atje. In dit spel worden slokken opgeteld. Hebben dus vier mensen het goed in de buitenste ring en heeft de volgende het fout? Dan moet diegene 15 slokken nemen. Dit spel gaat door totdat de kaarten allemaal opengelegd zijn. 

Benodigdheden: Kaarten
Minimum aantal spelers: 2
Extra’s: Je kunt er ook voor kiezen om de slokken van de buitenste ring 1 te doen, de middelste 3 en de centrale kaarten 5 slokken te maken. Of natuurlijk een andere volgorde, dat ligt helemaal aan jou en jouw gezelschap!

14. Stresspong

De naam zegt het al: stress! Met dit spel ga je tegen elkaar strijden door met pingpongballetjes in redcups te gooien. Zet zoveel mogelijk redcups in het midden. Zorg dat de middelste redcup helemaal gevuld is en degene eromheen tot ongeveer ⅓ met bier. 2 spelers tegenover elkaar pakken allebei een redcup. Deze drinken ze op en dan begint het spel. Zodra die op is moeten dezelfde spelers het pingpongballetje in de redcup zien te stuiteren. Als dit gelukt is kan je het balletje en de cup naar links schuiven. Lukt dit in de eerste poging dan kan je de redcup doorgeven aan een persoon naar keuze. Zodra je eerder bent dan degene links van je kan je de cup op die van hem of haar stapelen. Hierdoor moet diegene dus een nieuwe beker pakken om verder te spelen. De stapel wordt in dit geval eentje naar links verplaatst. Ga door totdat alle bekers van tafel zijn. Dit is dan ook het einde van het spel.

Natuurlijk kun je ook gewoon de bekendere variant met de redcups spelen: bierpong. Ga naar onze blog “bierpong voor gevorderden” voor de officiële bierpongregels! 

Benodigdheden: Red cups + 2 pingpongballetjes (zie onze party pakketten of klik op een van de boxen hieronder)!
Minimum aantal spelers: 4 (meer is het leukst)

15. Aas is Baas

In dit spel gaat om macht. Degene rechts van de deler (met de klok mee) mag als eerst zeggen of hij of zij een Aas heeft of niet. Wie de Aas heeft is de Baas, diegene mag zeggen welk plaatje er moet drinken. Als de Baas zegt dat de kaart Boer moet drinken, hebben de mensen met een Boer in de hand een leger glas. Maak het nog een stukje spannender en voeg eraan toe dat de Aas ook de hoeveelheid slokken mag bepalen.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat er iemand bluft. Als je dit doorhebt, geef het dan aan dan moet degene alle slokken zelf opdrinken. Als er daadwerkelijk een Aas is het spel is kan het ook zijn dat er twee zijn. Dan is degene die als eerst aan de beurt is de Baas.

Benodigdheden: Kaarten
Minimum aantal spelers: 4

16. Ad je zat

Dit spel is voor wanneer jij en je vrienden er echt voor gaan! Leg een stapel kaarten in het midden van de tafel met een glas bier of andere alcohol ernaast. De regels van de kaarten zijn als volgt:

Aas: iedereen moet atten
Heer: degene links van je moet atten
Vrouw: degene rechts van je moet atten.
Boer: kies iemand uit om te atten
10: Zelf atten
9: Niks, volgende speler is aan de beurt.
8: Degene die als laatst heeft gedronken moet nog een keer
7: een vrijstelling voor de wc
Joker: een vrijstelling voor drinken wanneer iemand dat wil

Het spel loopt tegen de klok in. Het glas moet steeds bijgevuld worden als die leeg is, zorg maar voor veel alcohol dus. Speel dit spel bewust. Als een aantal kaarten pakken al genoeg is, kan je altijd overstappen naar een milder spel. 

Benodigdheden: Spelkaarten
Minimum aantal spelers: 4

17. Trek een kaart

Leg de kaarten gesloten op tafel, om de beurt pakken de spelers een kaart. Elke kaart heeft een betekenis en elke kaart is een punt waard, de bedoeling is dat je zoveel mogelijk punten hebt. Voer je de opdracht op de kaart uit? Voer je wat er staat op de kaart uit? Dan verdien je één punt. De kaarten zijn als volgt:

Aas: Een opdracht uitvoeren (laat de andere spelers dit bepalen)
2: twee glazen drinken
3: strafpunt
4: vijf minuten met je gezicht tegen de muur
5: twee andere spelers schenken nu uit hun glas jouw glas vol
6: shotje sterke drank
7: strafpunt
8: een punt
9: een punt
10: trek je sokken uit, draag je schoenen? Doe die weer aan.
Boer: at wedstrijd met iemand naar keuze
Vrouw: alle vrouwen drinken twee slokken
Heer: alle mannen drinken twee slokken

De strafpunten gaan dus van de punten af die je op dat moment hebt verzameld. Zorg dat iedereen dus de puntentelling bijhoudt. Een handige tip hiervoor is de app Trivit. Hierbij kan één iemand de score bijhouden voor alle spelers.

Benodigdheden: Kaartspel
Minimum aantal spelers: 4
Extra regels: Ben je aan het einde degene met de meeste punten? Dan kan je nog gezamenlijk iets verzinnen wat de winnaar dan uiteindelijk wint! Dit kan bijvoorbeeld zijn dat iedereen een shotje moet doen of een iemand meerdere.

18. Quizzing bierspel

Bij dit kaartspel krijgt iedereen vier kaarten. De uitdeler is de quizmaster, die stelt vragen aan de spelers. De quizmaster mag hierbij alles vragen wat hij of zij wil. Wil/kan iemand niet antwoorden moet diegene drinken (spreek vooraf aan de hoeveelheid slokken af). Om de vraag te ontwijken of aan iemand anders te geven zijn er een aantal kaarten om in te zetten tijdens het spel. De vier kaarten hebben de volgende betekenis:

4: Stel degene links van mij de vraag, in plaats van mij.
5: Hoeft geen antwoord te geven.
Boer: De quizmaster moet de vraag nu zelf beantwoorden.
Aas: Switch, nu ben jij de quizmaster.

Zijn de vier kaarten op tafel bij iedereen op? Dan kan je weer opnieuw uitdelen en opnieuw beginnen!

Benodigdheden: Spelkaarten
Minimum aantal spelers: 4
Extra regel: Bij elke keer dat de 4 kaarten op zijn gaan de afgesproken slokken omhoog met een aantal slokken. Op deze manier wordt het lastiger om de vraag te ontwijken.

19. IJzeren lever

Leg een pak kaarten in het midden van de tafel. Om de beurt pak de speler een kaart, elke kaart heeft zijn eigen regels. Het is een simpel spel, wat het daardoor toegankelijk maakt in grote groepen en wanneer er veel drukte omheen is. De regels van elke kaart zijn hieronder per kaart opgesomd:

2: Drink een shot
3: Drink een shot
4: drink twee shots
5: drink twee shots
6: degene rechts van je neemt een shot
7: degene links van je neemt een shot
8: Deze ronde doe je niks (vrijstelling)
9: huigje tik, raak je huig aan.
10: ruil je glas met iemand naar keuze
Boer: iedereen geeft zijn glas aan degene rechts van hem
Vrouw: iedereen geeft zijn glas aan degene tegenover hem
Heer: Kies iemand die zijn glas moet atten
Aas: Geef iemand een extra glas drinken, dit telt nu als één glas

Dit spel gaat vrij snel, daarom is het in grotere groepen toegankelijker. Natuurlijk kan je bij dit spel stoppen wanneer je wil.

Benodigdheden: Spelkaarten
Minimum aantal spelers: 4

20. Easy-Out game

Ook wij zijn bezig met het ontwikkelen van een drankspel. Dit wordt een game met opdrachten waarin jij en je vrienden lekker het haasje zijn. Stay tuned…..

Samenwerking beginnen?

Vul ons contactformulier in!