Klik op mij voor een verrassing!

7 lekkere & goedkope cocktails

Genieten kan altijd, maar je geniet natuurlijk meer met een glas alcohol ernaast. Niet alcoholisch bedoeld, maar een glas alcohol doet mij denken aan vrije tijd en leuke momenten met vrienden. Nu heb ik het niet zomaar over een glas, nee, een lekkere luxueuze cocktail die ook nog eens goedkoop is. Wat je kunt doen is de uitdaging aangaan en alle onderstaande cocktails inkopen en uitproberen in één avond. Succes!

Om de avond niet rustig te beginnen, beginnen we met de:

1. Tequila Sunrise

 

Dit is een lekkere frisse cocktail met de volgende ingrediënten:

– IJsblokjes

– 50 ml tequila

– 1,5 dl vers sinaasappelsap

– Flinke scheut grenadine siroop

– Schijfje sinaasappel en een verse kers

Bereiding:

Vul een glas met ijsblokjes. Giet de tequila en het sinaasappelsap over de ijsblokjes en roer dit goed door. Voeg de grenadine toe en geniet van je Tequila Sunrise.

Je kunt natuurlijk afwijken van de hoeveelheid tequila, maar de sinaasappel mag je niet overslaan.

Om buiten even te kletsen en verder in de sfeer te komen, kun je daarna overstappen op de:

2. Classic Martini

Dit is een wat drogere klassieker met de volgende ingrediënten:

– 50 ml gin

– Klein partje citroen

– 2 druppels extra droge witte vermout

– Versiering: groene olijven

Bereiding:

Laat de cocktailglazen koelen in de koelkast of diepvries. Laat de olijven uitlekken en steek een cocktailprikker schuin door de olijven. Schep de ijsblokjes in een grote mengkom of maatbeker, schenk de vermout en gin erbij en roer de cocktail een paar keer door. Verwijder de ijsblokjes met een lepel, verdeel de cocktail over de glazen en leg in elk glas een olijf.

Je mag de olijven weglaten, maar aan de hoeveelheid alcohol moet je nu echt wennen. Anders krijg je het zo nogal lastig.

Ja! Genoeg gekletst, nu ga je naar binnen om het volgende lekkers te maken, namelijk de:

3. Moscow Mule

– 5 ijsblokjes

– 45 ml wodka

– 200 ml gemberbier

– ½ limoen

Bereiding:

Pers een verse limoen uit en zeef het sap. Voeg een halve eetlepel limoensap toe aan een groot glas met ijsblokjes. Giet eerst de wodka en dan het gemberbier over het ijs. Garneer het glas met een schijfje limoen.

Je kunt het gemberbier eventueel vervangen door Ginger Ale, maar dan wordt het wel zoeter. Als het goed is, mag de muziek nu iets harder en komt je buurman of verre vriend je vertellen dat jullie elkaar vaker moeten zien…

Tijd om aan te geven dat je alvast moet beginnen aan je nieuwe cocktail. Deze is niet onze persoonlijke favoriet, maar kan soms wel lekker zijn. Het is namelijk tijd voor de:

4. Bellini

Deze cocktail heeft enkel een paar simpele ingrediënten:

– 2 (wilde) perziken

– ½ fles prosecco

Bereiding:

Halveer de perziken en verwijder de pit. Doe de perziken met schil in de blender en maal ze tot een fijne puree. Voeg 50 ml prosecco toe en maal nog 10 seconden. Verdeel het mengsel over de 4 glazen en vul aan met prosecco. Wat heb je het goed voor elkaar, iedereen is gezellig aangeschoten.

De sfeer zit er goed in. Daarom ga je snel naar de keuken om de volgende te maken, namelijk de:

5. Spritz Verde

Deze frisse cocktail bevat de volgende ingrediënten:

– Limonadesiroop citroen

– Munt

– 2 eetlepels limoncello (ijskoud)

– 100 milliliter witte wijn (ijskoud)

– 150 milliliter mineraalwater met koolzuur

Bereiding:

Vul een groot glas met ijsblokjes en schenk de limoncello en witte wijn erop. Vul het glas verder aan met koolzuurhoudend mineraalwater en serveer direct.

Dit is een erg lekkere cocktail. Voor de gezelligheid kun je meer limoncello toevoegen.

We zijn bijna door de avond heen, maar je portemonnee is ook al een flink stuk dunner na alle aankopen van ingrediënten. We zijn nu toe aan een drankje dat een cocktail wordt genoemd, maar eigenlijk is het een simpele mix:

6. Gin Tonic

In deze veel gedronken cocktail zitten de volgende ingrediënten:

– 6 ijsblokjes

– 50 ml gin

– 150 ml tonic

Bereiding:

Verdeel de ijsblokjes over de glazen. Roer tot het glas gekoeld is en giet eventueel vrijgekomen water uit het glas. Giet de gin over het ijs en roer. Voeg de tonic toe en roer nogmaals.

Hier mag je uiteraard zoveel van schenken als je wilt, 2 is wel een goed aantal. Kijk even rond hoe dronken iedereen is, waarschijnlijk is 1 ook voldoende.

7. Espresso Martini

30 ml espresso

– 25 ml wodka

– 30 ml Kahlua koffielikeur

– 2 ijsblokjes

– 3 mokkaboontjes

Bereiding:

Zet 240 ml espresso en laat het in 15 minuten afkoelen tot kamertemperatuur. Doe 200 ml ijskoude wodka, 240 ml koffielikeur, de afgekoelde espresso en 16 ijsblokjes in een keukenmachine of blender. Maal 5 seconden. Verdeel over 8 martiniglazen. Garneer elk glas met 3 mokkaboontjes. Dit is een goede afsluiter omdat de espresso je helpt om naar huis te fietsen.

Dit was de avond dan. Nu heb je genoeg gedronken en je hebt de tijd gehad om te flaneren. Nu even opruimen en lekker slapen. Laat maar weten wat jouw lievelingscocktail is! En als je de party nog wil doorzetten, kun je altijd nog een potje SLEMP! spelen.

Meer
content

Ons drankspel al gecheckt?