0

Woon je net op jezelf? Dan zal je je hele keuken nog in moeten delen. Om ervoor te zorgen dat je dit direct goed doet en niet telkens je keukenkastjes opnieuw in hoeft te richten hebben wij een aantal tips voor jou.

Je kunt afkijken bij je ouders, oma, zus of broer. Die wonen misschien al een lange tijd op zichzelf en die gebruiken hun keuken waarschijnlijk op een efficiënte manier. Het is natuurlijk onhandig om het bestek op een plek te leggen dat er een trap voor nodig is. Voor de mensen die wat extra tips willen voor het inrichten van de keukenkastjes, wij hebben ze voor je!

1. Efficiënt stapelen

Een normaal keukenkastje is ook niet handig als het gaat om bordjes, kopjes en schoteltjes. Er gaat heel veel ruimte verloren die met een efficiënte keukenkastinrichting voorkomen kan worden. Bijvoorbeeld door simpele rekjes te plaatsen kan je er al voor zorgen dat je alles praktisch kunt stapelen, terwijl je wel overal gemakkelijk bij kunt. Neem bijvoorbeeld een pannenrekje. Als je een andere kastindeling mogelijk wilt maken, kies je liever voor een verstelbaar pannenrekje dat je in verschillende vormen kunt gebruiken.

2. Een dubbele besteklade

Een besteklade wordt meestal maar voor de helft gevuld. Zeker wanneer je het grote bestek, zoals opscheplepels en gardes op een andere plaats opbergt is er veel ongebruikte ruimte in je la. Daarom is het een slim idee om er een dubbele laag in te maken: zo kun je 2x zoveel bestek kwijt in dezelfde ruimte. 

3. Meer verdiepingen

De meeste keukenkastjes hebben maar één plank. Dat is echter voor veel spullen net te weinig. Als je veel lage of kleine spullen in de kastjes wil zetten, kun je kiezen voor meer verdiepingen. Plaats gewoon extra planken, die je in de bouwmarkt op maat laat zagen. Het liefst gebruik je rechte dienbladen of rechthoekige bakken om de spulletjes in te zetten, zodat je die gemakkelijk eruit kunt halen. Nóg handiger is om deze op maat te kopen en te koppelen aan ladegeleiders, zodat je eigenlijk een heleboel kleine laden in de kast maakt.

4. De hoekkast efficiënt benutten

Hoekkasten zijn een beruchte plaats in de keuken indeling. Dit is dé plek waar zich rotzooi verzameld. Tenslotte is het ook een lastige kast: Je kunt namelijk nooit helemaal goed in de hoek komen. Dus wat doe je ermee? Door laden op maat in de kast te monteren, wordt ook deze kast nuttig in de keukenkastinrichting. Je kunt ook kiezen voor een draaicarrousel of voor een uittrekbare kastinrichting. Vooral bij een kleine keuken kun je geen ruimte verloren laten gaan.

Gewoon leuk een aantal tips. Maar als jij een manier vindt in je keuken waardoor jij het fijn en chill vindt, doe dat dan vooral en voel je niet gek als je je keuken 4 keer veranderd. Je maakt iets je eigen, daar mag wat tijd overheen gaan.

Samenwerking beginnen?

Vul ons contactformulier in!