Het leven is soms ingewikkeld. Dat is een feit en helaas heeft iedereen wel eens een lastig werk voor is. Een goed voorbeeld daarvan is natuurlijk: Naar het feest van het jaar gaan (eigenlijk van dat weekend want volgende week is ook weer feest) OF leren voor het examen waar je de studiepunten wel voor nodig hebt…. Echt waar iedereen heeft er last van en zeker kiezen wij allemaal wel eens voor hetgeen waar ons hart ligt.

Dus je mist je examen en je ligt met erge koppijn op de bank jezelf zielig te vinden met een kopje thee in je hand, balend dat je toch niet voor het leren heb gekozen en de toets maar uit de losse pols gaat proberen. 

Maar heb je wel de verstandige keuze gemaakt en kies je voor het leren dan hebben wij hier een aantal tips voor je waarmee jij ervoor kan zorgen dat je op de beste manier kan leren. Misschien ben je dan wel op tijd klaar zodat je ook nog naar het feest kan gaan waar je heen wil. Of ga je het proberen met de kater van de dag ervoor? Dan hebben wij nog wat tips tegen een kater

.

1: Wees actief vóór je gaat leren

Als je actief bent geweest voordat je gaat leren, dan zijn je hersenen ook actief. Ga bijvoorbeeld sporten of ga naar buiten. Er zijn verschillende manieren, waarop je jezelf kan activeren. Een paar rek-en-strekoefeningen kunnen bijvoorbeeld al genoeg zijn.

2:  Leer in intervallen

Net als bij veel sporten is het toepassen van intervallen een effectieve manier om ergens beter in te worden. Hetzelfde geldt voor leren. Wanneer je leert in intervallen, dan zorg je ervoor dat je hersenen op een regelmatig tempo informatie krijgt. Je hersenen kunnen dit vervolgens beter verwerken, omdat ze hier tussendoor de tijd voor krijgen.

3: Zorg ervoor dat je alert bent

Om iets nieuws te leren moet je alert zijn. Dit betekent dat je goede nachtrust nodig hebt, goed moet eten en genoeg water moet drinken. Op deze manier ben je er volledig op voorbereid en blijf je alert op datgene wat je moet doen.

4: Ga creatief aan de haal met wat je leert

Door creatief om te gaan met de dingen die je leert, maak je het leren ervan makkelijker. Verzin daarom verhalen over het onderwerp, maak een gedicht of zing erover. Door dit te doen, stimuleer je de hersenen om erover na te denken en onthoud je het makkelijker.

Hier zal je vast iets aan hebben. Geniet van je dag/weekend. Maak er iets van om niet te vergeten! (Snap je)